CooL: Coaching op Leefstijl

Één van de leefstijltrajecten die we geven is CooL: Coaching op Leefstijl. We begrijpen dat het aanpakken van overgewicht een uniek en persoonlijk proces is. Daarom bieden we het CooL-programma aan, ontworpen om je te begeleiden naar een gezondere leefstijl


Wat is CooL?

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is meer dan zomaar een programma voor gewichtsbeheersing. Het is een holistische benadering die verschillende aspecten van je leefstijl aanpakt, waaronder voeding, beweging, stress, slaap en ontspanning. Bij van Hemert Leefstijlcoaching geloven we in een duurzame aanpak die verder gaat dan alleen het getal op de weegschaal.Waarom CooL bij Van Hemert Leefstijlcoaching?

Persoonlijke begeleiding


Wij staan klaar om je persoonlijk te begeleiden. Jouw doelen, uitdagingen en behoeften zijn onze prioriteit, en wij passen waar mogelijk het programma aan om aan jouw unieke situatie te voldoen.

Kleine groepen


Het traject wordt in kleine groepen gedraaid. Dit betekent niet alleen dat er altijd snel weer een nieuwe groep start, maar ook dat er meer tijd is om in te gaan op jouw situatie. Uiteraard alleen als hier behoefte aan is.

Blijvende verandering


Ons doel is niet alleen om je te helpen gewicht te verliezen, maar om blijvende veranderingen in je leefstijl te bewerkstelligen. wij rusten je uit met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een gezonde leefstijl op lange termijn te behouden.


Hoe gaat het traject in zijn werking?

Het programma

Het complete traject duurt twee jaar. In totaal zijn er zestien groepsbijeenkomsten en acht individuele sessies. Deze sessies en groepsbijeenkomsten zijn onder begeleiding van één zorgprofessional, namelijk de leefstijlcoach. Wel kunnen er andere professionals betrokken worden wanneer dit gewenst is.


Individuele sessies

 Tijdens de individuele gesprekken krijg je inzicht in je dagelijkse gewoontes. De coach helpt en motiveert je bij het veranderen daarvan, zodat je gezondere keuzes leert maken. Samen maken we een plan wat aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. De individuele sessies worden ook gebruikt om jouw gewicht en buikomvang te meten. Voorderest staan de individuele sessies in het teken van jouw behoeftes. We bespreken waar jij graag dieper op in wilt gaan en waar jij nog winst wilt behalen.


Groepsbijeenkomsten

In een vaste kleine groep deelnemers volg je in totaal zestien groepsbijeenkomsten van anderhalf uur. deze bijeenkomsten zijn verdeeld over twee jaar. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we onderwerpen die invloed hebben op jouw leefstijl. Denk hierbij aan beweging, voeding, slaap, ontspanning en stress. Maar daarnaast ook aan onderwerpen zoals het weekend, planmatig te werk gaan en terugvalpreventie.Ontdek hoe het CooL Leefstijltraject bij Van Hemert Leefstijlcoaching jou persoonlijke begeleiding kan bieden naar een gezonder leven. Ben je klaar om de eerste stap te zetten?

AanmeldenVragen?